Nadívané jehněčí

Ingredience


Cibule 2 ks
Játra kuřecí 150 g
Jehněčí kýta 600 g
Jíška instantní 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kýtu prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Zpěníme na pánvi lžíci másla a orestujeme na ní na nudličky nakrájená kuřecí játra.
  3. V misce smícháme žemle pokrájené na kostičky s vejci rozšlehanými s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Přidáme játra, strouhanku a jemně nasekanou petrželku. Směs promícháme, naneseme na okraj masa, stočíme a svážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití. Roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme cibule nakrájené na měsíčky, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a pečeme hodinu.
  4. Poté poklici sundáme a dopečeme dozlatova. Šťávu z masa zahustíme lžící hotové světlé jíšky.