Nadívané jehněčí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Játra kuřecí |
150 g |
Jehněčí kýta |
600 g |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí kýtu prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.
- Zpěníme na pánvi lžíci másla a orestujeme na ní na nudličky nakrájená kuřecí játra.
- V misce smícháme žemle pokrájené na kostičky s vejci rozšlehanými s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Přidáme játra, strouhanku a jemně nasekanou petrželku. Směs promícháme, naneseme na okraj masa, stočíme a svážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití. Roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme cibule nakrájené na měsíčky, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a pečeme hodinu.
- Poté poklici sundáme a dopečeme dozlatova. Šťávu z masa zahustíme lžící hotové světlé jíšky.