Rýžový nákyp s broskvemi

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr vanilka 1 ks
Kompot broskvový 800 ml
Mléko polotučné 1 l
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 špetka
Tuk Hera jedlý 70 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.
  2. Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.
  4. Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova.
  5. Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví.