Rýžový nákyp s broskvemi
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kompot broskvový |
800 ml |
Mléko polotučné |
1 l |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk Hera jedlý |
70 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.
- Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.
- Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova.
- Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví.