Guláš z hub
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
800 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme jemně nasekanou ciulku, necháme zesklovatět, přidáme papriku a chviličku smažíme. Přidáme nakrájené houby, promícháme, osolíme a opepříme, aby dobře pustily vodu, přidáme kmín a za občasného míchání dusíme bez pokličky asi 10 minut, dokud se většina vody neodpaří.
- Poté přilijeme vývar a přivedeme k varu.
- V hrníčku rozkvedláme mouku s 200 ml vody a zahustíme s ní guláš. Nakonec přidáme utřený česnek a ještě chvíli povaříme.