Guláš z hub

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 800 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Kmín celý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme jemně nasekanou ciulku, necháme zesklovatět, přidáme papriku a chviličku smažíme. Přidáme nakrájené houby, promícháme, osolíme a opepříme, aby dobře pustily vodu, přidáme kmín a za občasného míchání dusíme bez pokličky asi 10 minut, dokud se většina vody neodpaří.
  2. Poté přilijeme vývar a přivedeme k varu.
  3. V hrníčku rozkvedláme mouku s 200 ml vody a zahustíme s ní guláš. Nakonec přidáme utřený česnek a ještě chvíli povaříme.