Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou

Ingredience


Balsamico ocet 2 kávová lžička
Bazalka 2 polévková lžíce
Cibule červená 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Jehněčí kotlety 12 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pesto 3 polévková lžíce
Rajčata Cherry 225 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme gril.
  2. Rozložíme na mřížku kotlety a potřeme polovinou pesta.
  3. 5 minut grilujeme, poté obrátíme, potřeme pestem a 4 minuty grilujeme, dokud nejsou hotové.
  4. Připravíme si salsu. Smícháme olej s octem, medem a hořčicí a rajčata a cibulku v této směsi promícháme.
  5. Okořeníme salsu, přidáme do ní bazalku.
  6. Kotlety podáváme se salsou a ozdobené bazalkou.