Smažený telecí jazyk
Ingredience
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí jazyk |
400 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jazyky důkladně omyjeme a uvaříme pozvolna ve slané vodě.
- Po uvaření je vyndáme a vložíme do studené vody, oloupeme a necháme vychladnout.
- Potom je podélně nakrájíme na porce, z obou stran posolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
- Smažíme zprudka po obou stranách v rozpáleném sádle.