Telecí jazyk na sardeli

Ingredience


Cibule 80 g
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Sádlo škvařené 30 g
Sardelová pasta 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí jazyk 400 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jazyky důkladně omyjeme.
  2. Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata na sádle. Zalijeme vařící vodou, přidáme omyté jazyky, osolíme a dusíme přiklopené do změknutí. Dle potřeby doléváme vodu a obracíme.
  3. Po uvaření je vyjmeme, dáme do studené vody a pak oloupeme.
  4. Šťávu z jazyků vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.
  5. Přidáme sardelovou pastu nebo utřené sardelky. Přidáme vodu tak, aby byla omáčka řidší, dobře promícháme a zvolna vaříme do zhoustnutí omáčky, až se začne oddělovat tuk.
  6. Jazyky podélně nakrájíme na plátky, přidáme do procezené omáčky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme kouskem másla.