Telecí jazyk na sardeli
Ingredience
Cibule |
80 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sardelová pasta |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí jazyk |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jazyky důkladně omyjeme.
- Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata na sádle. Zalijeme vařící vodou, přidáme omyté jazyky, osolíme a dusíme přiklopené do změknutí. Dle potřeby doléváme vodu a obracíme.
- Po uvaření je vyjmeme, dáme do studené vody a pak oloupeme.
- Šťávu z jazyků vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.
- Přidáme sardelovou pastu nebo utřené sardelky. Přidáme vodu tak, aby byla omáčka řidší, dobře promícháme a zvolna vaříme do zhoustnutí omáčky, až se začne oddělovat tuk.
- Jazyky podélně nakrájíme na plátky, přidáme do procezené omáčky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme kouskem másla.