Kapr se žampiony a rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kapr obecný 500 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 1 dl
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pečeme na másle s jemně nakrájenou cibulí.
  2. Po vysmahnutí přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme a zalijeme vínem. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky. Nakonec přidáme česnek utřený se solí a pepřem.
  3. Při podávání poléváme porce kapra touto směsí.
  4. Podáváme s bramborami.