Kapr se žampiony a rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
500 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pečeme na másle s jemně nakrájenou cibulí.
- Po vysmahnutí přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme a zalijeme vínem. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky. Nakonec přidáme česnek utřený se solí a pepřem.
- Při podávání poléváme porce kapra touto směsí.
- Podáváme s bramborami.