Tagliatelle s paprikou a bazalkou
Ingredience
Bazalka |
10 ks |
Olej olivový |
80 ml |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Paprika žlutá |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Tagliatelle |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme cca 2min na polovině rozpáleného oleje. Přidáme na malé kostičky nakrájené papriky a necháme podusit cca 10min. Ochutíme solí a pepřem.
- Bazalku rozmixujeme se zbytkem oleje, špetkou soli a pepře.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přídáme do pánve k zelenině a za stálého míchání ještě 2min povaříme. Přidáme bazalkovou omáčku, odstavíme, promícháme a ihned podáváme.