Tagliatelle s paprikou a bazalkou

Ingredience


Bazalka 10 ks
Olej olivový 80 ml
Paprika červená 0.5 ks
Paprika zelená 0.5 ks
Paprika žlutá 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 50 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Tagliatelle 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme cca 2min na polovině rozpáleného oleje. Přidáme na malé kostičky nakrájené papriky a necháme podusit cca 10min. Ochutíme solí a pepřem.
  2. Bazalku rozmixujeme se zbytkem oleje, špetkou soli a pepře.
  3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přídáme do pánve k zelenině a za stálého míchání ještě 2min povaříme. Přidáme bazalkovou omáčku, odstavíme, promícháme a ihned podáváme.