Rybí filé dušené v zelenině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
200 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše osmažíme na rozehřátém másle.
- Porce osušeného filé rychle opečeme na rozehřátém oleji, vložíme do připravené zeleniny, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme.
- Asi po 10 minutách přidáme mletou papriku, přilijeme smetanu a necháme přejít var.
- Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.