Rybí filé dušené v zelenině

Ingredience


Cibule 1 ks
Filé z aljašské tresky 800 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Petržel - nať 10 g
Rajčata 200 g
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše osmažíme na rozehřátém másle.
  2. Porce osušeného filé rychle opečeme na rozehřátém oleji, vložíme do připravené zeleniny, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme.
  3. Asi po 10 minutách přidáme mletou papriku, přilijeme smetanu a necháme přejít var.
  4. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.