Paštika z vepřových jater

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra vepřová 500 g
Mléko polotučné 0.125 l
Paštikové koření 1 ks
Rum 1 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová krkovička dušená 250 g
Vepřové plíce 250 g
Víno bílé 2 polévková lžíce
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
  2. Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
  3. Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
  4. Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
  5. Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.