Paštika z vepřových jater
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra vepřová |
500 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Paštikové koření |
1 ks |
Rum |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová krkovička dušená |
250 g |
Vepřové plíce |
250 g |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
- Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
- Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
- Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
- Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.