Rajčatová polévka s vejci
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčatová šťáva |
4 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.75 l |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, opepříme a povaříme.
- Potom přilijeme rajčatovou šťávu a zašleháme smetanu. Nakonec přidáme na másle umíchaná vejce a nasekanou petrželku a vše necháme přejít varem.