Mléčná polévka s houbami

Ingredience


Brambory 500 g
Houby čerstvé 300 g
Kmín celý 1 špetka
Kopr čerstvý 10 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 0.5 l
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kostičky nakrájené brambory a houby uvaříme v malém množství osolené a okmínované vody.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor a hub, rozmícháme, přilijeme mléko, smetanu a krátce povaříme.
  3. Nakonec do polévky přidáme ocet, nasekaný kopr a brambory s houbami.