Mléčná polévka s koprem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory vařené ve slupce 4 ks
Kmín celý 1 špetka
Kopr čerstvý 10 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou, našleháme a osolíme. Přidáme kmín a bobkový list a vaříme asi 20 minut.
  2. Potom vlijeme mléko a když se začne vařit, vyjmeme bobkový list a přidáme najemno nakrájený kopr. Dále nevaříme.
  3. Při podávání vložíme na talíře ve slupce uvařené, oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, nadrobno nakrájená vařená vejce a zalijeme polévkou.