Zajíc dušený - cibulář
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
6 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 ks |
Zaječí kýta |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rozporcujeme, protkneme proužky slaniny a osolíme po celém povrchu.
- Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme naporcované maso po všech stranách. Maso poté podlijeme, přidáme k němu koření a ocet, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
- Jakmile je maso poloměkké, odkryjeme jej, přelijeme šťávou a dáme dopéct do rozehřáté trouby.
- Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme. Koření vyjmeme vidličkou.
- Jako přílohy podáváme knedlíky, míchané kompoty, brusinky.