Zajíc dušený - cibulář

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 6 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 ks
Zaječí kýta 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozporcujeme, protkneme proužky slaniny a osolíme po celém povrchu.
  2. Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme naporcované maso po všech stranách. Maso poté podlijeme, přidáme k němu koření a ocet, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
  3. Jakmile je maso poloměkké, odkryjeme jej, přelijeme šťávou a dáme dopéct do rozehřáté trouby.
  4. Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme. Koření vyjmeme vidličkou.
  5. Jako přílohy podáváme knedlíky, míchané kompoty, brusinky.