Zajíc načerno

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Marmeláda bezinková 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Nové koření celé 2 ks
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 6 ks
Sůl 1 ks
Zaječí maso 1 ks
Zelenina kořenová 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme.
  2. Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka.
  3. Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.
  4. Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá.
  5. Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory.