Zajíc načerno
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Marmeláda bezinková |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Nové koření celé |
2 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
6 ks |
Sůl |
1 ks |
Zaječí maso |
1 ks |
Zelenina kořenová |
75 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme.
- Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka.
- Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.
- Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá.
- Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory.