Zajíc pečený

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 8 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Zaječí kýta 1 kg
Zelenina kořenová 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
  2. Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
  3. Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla, povaříme, procedíme na rozkrájené maso a prohřejeme.