Zajíc pečený
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
8 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zaječí kýta |
1 kg |
Zelenina kořenová |
75 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
- Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
- Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla, povaříme, procedíme na rozkrájené maso a prohřejeme.