Plněná rajčata po umbrijsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rajčata 4 ks
Strouhanka 70 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z rajčat opatrně seřízneme vršky a dužinu a semínka vydlabeme. Ochutíme je solí a položíme obráceně na pečicí papír.
  2. Zatímco rajčata budou pouštět vodu, smícháme strouhanku, vejce, olej, najemno nasekanou petrželku a nadrobno nasekaný česnek. Ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
  3. Směsí naplníme rajčata, naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 10min.
  4. Podáváme horká.