Plněná rajčata po umbrijsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
4 ks |
Strouhanka |
70 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z rajčat opatrně seřízneme vršky a dužinu a semínka vydlabeme. Ochutíme je solí a položíme obráceně na pečicí papír.
- Zatímco rajčata budou pouštět vodu, smícháme strouhanku, vejce, olej, najemno nasekanou petrželku a nadrobno nasekaný česnek. Ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
- Směsí naplníme rajčata, naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 10min.
- Podáváme horká.