Tuňák se soudečkovými rajčaty
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata soudková |
6 ks |
Rozmarýn čerstvý |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuňák obecný |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme ve větší míse česnek, polovinu limetkové šťávy, limetkovou kůru, 2 lžíce oleje a lžíci rozmarýnu. Přidáme porce tuňáka a obalíme důkladně v připravené směsi. Zakryjeme mísu, vložíme do lednice a marinujeme 30 minut.
- Na 220 stupňů předehřejeme troubu.
- Do ohnivzdorné mísy dáme rozkrojená rajčata a nakrájenou cibuli a zbylý rozmarýn. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. 20 minut pečeme zeleninu, dokud nezměkne a nezhnědne.
- V grilovací pánvi osmahneme dozlatova tuňáka.
- Pokapeme zbylou limetkovou šťávou a podáváme s rajčaty a cibulí.