Tuňák se soudečkovými rajčaty

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Limetka 1 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata soudková 6 ks
Rozmarýn čerstvý 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuňák obecný 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme ve větší míse česnek, polovinu limetkové šťávy, limetkovou kůru, 2 lžíce oleje a lžíci rozmarýnu. Přidáme porce tuňáka a obalíme důkladně v připravené směsi. Zakryjeme mísu, vložíme do lednice a marinujeme 30 minut.
  2. Na 220 stupňů předehřejeme troubu.
  3. Do ohnivzdorné mísy dáme rozkrojená rajčata a nakrájenou cibuli a zbylý rozmarýn. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. 20 minut pečeme zeleninu, dokud nezměkne a nezhnědne.
  4. V grilovací pánvi osmahneme dozlatova tuňáka.
  5. Pokapeme zbylou limetkovou šťávou a podáváme s rajčaty a cibulí.