Višňový koláč s drobenkou

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka polohrubá 500 g
Sůl 1 špetka
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Višně 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme všechny suroviny na těsto a elektrickým hnětačem vše promícháme, až se začnou tvořit žmolky.
  2. Formu si vymažeme tukem, troubu předehřejeme na 220oC (horkovzdušnou na 200oC, plynovou na stupeň 4-5).
  3. Jednu třetinu drobenky dáme na dno formy a z druhé vytvarujeme okraje koláče.
  4. Omyté, vypeckované a okapané višně poklademe na těsto a navrch dáme zbytek drobenky. Povrch posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 25 minut.