Višňový koláč s drobenkou
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka polohrubá |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Višně |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse smícháme všechny suroviny na těsto a elektrickým hnětačem vše promícháme, až se začnou tvořit žmolky.
- Formu si vymažeme tukem, troubu předehřejeme na 220oC (horkovzdušnou na 200oC, plynovou na stupeň 4-5).
- Jednu třetinu drobenky dáme na dno formy a z druhé vytvarujeme okraje koláče.
- Omyté, vypeckované a okapané višně poklademe na těsto a navrch dáme zbytek drobenky. Povrch posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 25 minut.