Fusilli s plátky rajčat

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 120 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Rajčata 240 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 480 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na plátky.
  2. Papriky grilujeme cca 15min na grilu, poté vložíme do sáčku a necháme vychladnout. Zbavíme slupky a nakrájíme na tenké kousky ve tvaru kosočtverce.
  3. Cibulky nakrájíme, orestujeme cca 3min na rozpáleném oleji, odstavíme, přidáme rajčata, papriky, ochutíme solí a najemno nasekanou bazalkou.
  4. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, smícháme je se zeleninou a podáváme.