Těstoviny s mořskou směsí
Ingredience
Bazalka |
12 ks |
Hřebenatka |
510 g |
Krevety tygří - loupané |
510 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
125 ml |
Těstoviny konzumní |
370 g |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kartáčkem očistíme lastury a odstraníme nožem vlákna. Prasklé a otevřené lastury vyhodíme. Dáme je do hrnce s vínem a vodou. Asi 5 minut vaříme při vysoké teplotě, dokud se neotevřou. Hrncem zatřeseme.
- Neotevřené lastury vyhodíme a maso vyndáme.
- Krevety připravíme, odstraníme hlavu, krunýřek a končetiny. Vyřízneme černou žilku na hřbetě a omyjeme.
- Uvaříme těstoviny.
- Rozpálíme olej v pánvi a přidáme rajčatový protlak a víno.
- Přivedeme k varu, přisypeme mušle a krevety a vaříme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví.
- Promícháme v míse těstoviny s omáčkou a servírujeme na předehřátých talířích.
- Ozdobíme bazalkou.