Těstoviny s mořskou směsí

Ingredience


Bazalka 12 ks
Hřebenatka 510 g
Krevety tygří - loupané 510 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 125 ml
Těstoviny konzumní 370 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kartáčkem očistíme lastury a odstraníme nožem vlákna. Prasklé a otevřené lastury vyhodíme. Dáme je do hrnce s vínem a vodou. Asi 5 minut vaříme při vysoké teplotě, dokud se neotevřou. Hrncem zatřeseme.
  2. Neotevřené lastury vyhodíme a maso vyndáme.
  3. Krevety připravíme, odstraníme hlavu, krunýřek a končetiny. Vyřízneme černou žilku na hřbetě a omyjeme.
  4. Uvaříme těstoviny.
  5. Rozpálíme olej v pánvi a přidáme rajčatový protlak a víno.
  6. Přivedeme k varu, přisypeme mušle a krevety a vaříme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví.
  7. Promícháme v míse těstoviny s omáčkou a servírujeme na předehřátých talířích.
  8. Ozdobíme bazalkou.