Rizoto s mořskými plody a brokolicí

Ingredience


Brokolice 225 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 6 ks
Mořské plody mix 400 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 225 g
Víno bílé 250 ml
Vývar zeleninový 500 ml
Žampiony - sterilované 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou cibuli osmažíme v hrnci, přidáme mrkev, papriku a česnek. Přidáme rýži a smažíme minutu, aby se zrnka obalila olejem.
  2. V hrnci přivedeme vývar k varu, přidáme ke směsi rýže spolu se žampiony a vínem. Přivedeme za stálého míchání k varu a 15 minut vaříme bez pokličky, dokud se nevstřebá tekutina.
  3. Promícháváme, přidáme 200ml vývaru a bez pokličky vaříme 15 minut za stálého míchání do vstřebání tekutiny.
  4. Přidáme mořské plody a zbylý vývar a mícháme, dokud není rýže hotová.
  5. 3 minuty vaříme brokolici, slijeme a promícháme s petrželí a rizotem a opepříme.