Rizoto s mořskými plody a brokolicí
Ingredience
Brokolice |
225 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
6 ks |
Mořské plody mix |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
225 g |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Žampiony - sterilované |
225 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájenou cibuli osmažíme v hrnci, přidáme mrkev, papriku a česnek. Přidáme rýži a smažíme minutu, aby se zrnka obalila olejem.
- V hrnci přivedeme vývar k varu, přidáme ke směsi rýže spolu se žampiony a vínem. Přivedeme za stálého míchání k varu a 15 minut vaříme bez pokličky, dokud se nevstřebá tekutina.
- Promícháváme, přidáme 200ml vývaru a bez pokličky vaříme 15 minut za stálého míchání do vstřebání tekutiny.
- Přidáme mořské plody a zbylý vývar a mícháme, dokud není rýže hotová.
- 3 minuty vaříme brokolici, slijeme a promícháme s petrželí a rizotem a opepříme.