Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 ks
Jehněčí maso 350 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Víno červené 150 ml
Vývar zeleninový 100 ml
Žampiony - sterilované 16 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici.
  2. Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril.
  3. Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony.
  4. Uchováme marinádu.
  5. Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme.
  7. Podáváme s čili omáčkou.