Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 ks |
Jehněčí maso |
350 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
150 ml |
Vývar zeleninový |
100 ml |
Žampiony - sterilované |
16 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici.
- Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril.
- Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony.
- Uchováme marinádu.
- Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne.
- Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme.
- Podáváme s čili omáčkou.