Renetový dort
Ingredience
Cukr krupice |
230 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
4 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto.
- Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min.
- Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min.
- Před podáváním necháme dort vychladnout.