Renetový dort

Ingredience


Cukr krupice 230 g
Cukr vanilka 1 ks
Jablka 4 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mléko plnotučné 100 ml
Mouka polohrubá 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto.
  2. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min.
  3. Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min.
  4. Před podáváním necháme dort vychladnout.