Hroznový pudink sugol

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Hroznové víno 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hroznové víno omyjeme, kuličky rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2litru vody a cukr. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a cca 10min povaříme.
  2. Hrozny rozmačkáme, odstavíme, necháme vychladnout a odložíme do druhého dne do lednice.
  3. Poté směs propasírujeme přes cedník, šťávu zachytíme a smícháme ji s moukou. Za stálého míchání cca 4min povaříme na mírném ohni.
  4. Necháme vychladnout, přelijeme do misek a necháme ztuhnout v lednici.
  5. Pře podáváním dozdobíme kuličkami vína.