Hroznový pudink sugol
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Hroznové víno |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Hroznové víno omyjeme, kuličky rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2litru vody a cukr. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a cca 10min povaříme.
- Hrozny rozmačkáme, odstavíme, necháme vychladnout a odložíme do druhého dne do lednice.
- Poté směs propasírujeme přes cedník, šťávu zachytíme a smícháme ji s moukou. Za stálého míchání cca 4min povaříme na mírném ohni.
- Necháme vychladnout, přelijeme do misek a necháme ztuhnout v lednici.
- Pře podáváním dozdobíme kuličkami vína.