Vepřové plátky s houbovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Houby čerstvé |
350 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Majolka |
2 kávová lžička |
Marmeláda rybízová |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Vepřová plec |
4 plátek |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé.
- Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme.
- Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu.
- Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne.
- Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá.
- Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.
- Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí.