Vepřové plátky s houbovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Houby čerstvé 350 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Majolka 2 kávová lžička
Marmeláda rybízová 1 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Vepřová plec 4 plátek
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé.
  2. Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme.
  3. Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu.
  4. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne.
  5. Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá.
  6. Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.
  7. Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí.