Kuře s citrónem a estragonem

Ingredience


Brambory 6 ks
Citronová kůra 2 kávová lžička
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Estragon 1 polévková lžíce
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 55 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme máslo s citrónovou kůrou a přiléváme citr.šťávu a přisypáváme estragon. Osolíme a opepříme.
  2. Oddělíme kůži od masa, abychom ji neroztrhli.
  3. Dvě třetiny ochuceného másla rozetřeme pod kůži a zbytek na povrchu.
  4. Do pekáče dáme 2 lžíce oleje, přidáme kuře a pečeme 20 minut při 200 stupních.
  5. Obrátíme kuře a pokapeme zbytkem citr.šťávy.
  6. Pečeme 90 minut a každých 20 minut obrátíme a potřeme šťávou. Před dopečením přidáme ke kuřeti rozpůlené brambory.
  7. 15 minut necháme kuře odstát a poté naporcujeme.
  8. Rozdělíme s bramborami na talíře a podáváme.