Kuře s citrónem a estragonem
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
55 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme máslo s citrónovou kůrou a přiléváme citr.šťávu a přisypáváme estragon. Osolíme a opepříme.
- Oddělíme kůži od masa, abychom ji neroztrhli.
- Dvě třetiny ochuceného másla rozetřeme pod kůži a zbytek na povrchu.
- Do pekáče dáme 2 lžíce oleje, přidáme kuře a pečeme 20 minut při 200 stupních.
- Obrátíme kuře a pokapeme zbytkem citr.šťávy.
- Pečeme 90 minut a každých 20 minut obrátíme a potřeme šťávou. Před dopečením přidáme ke kuřeti rozpůlené brambory.
- 15 minut necháme kuře odstát a poté naporcujeme.
- Rozdělíme s bramborami na talíře a podáváme.