Vepřové maso se zeleninou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
5 ks |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
400 g |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na menší kousky a zprudka osmahneme na sádle. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a dusíme, až změkne. Vložíme papriky nakrájené na nudličky, plátky rajčat, osolíme a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, přisypeme nasekanou petrželku a přilijeme smetanu. Dále už nevaříme.
- Podáváme s bramborami nebo s knedlíkem.