Vepřové plátky s krustou
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej stolní |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky z kýty po naříznutí okrajů lehce naklepeme, osolíme opepříme a zprudka opečeme na oleji.
- Opečené řízky položíme na mřížku grilu a navrch naneseme vrstvu směsi z másla utřeného se žloutky, citronovou šťávou a petrželkou. Plátky zprudka zapečeme.
- Podáváme ihned s bramborami nebo se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.