Barevný rosol

Ingredience


Bageta 1 ks
Bazalka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Cuketa 300 g
Fenykl obecný 250 g
Mrkev kořen 600 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Tabasco 1 špetka
Želatina bílá plátky 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila.
  2. Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem.
  3. Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky.
  4. Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol.
  5. Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket.
  6. Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový.
  7. Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C.
  8. Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety.