Barevný rosol
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Cuketa |
300 g |
Fenykl obecný |
250 g |
Mrkev kořen |
600 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
1 špetka |
Želatina bílá plátky |
75 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila.
- Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem.
- Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky.
- Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol.
- Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket.
- Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový.
- Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C.
- Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety.