Aspik z růžového vína s fíky

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Fíky čerstvé 100 g
Hroznové víno 50 g
Víno růžové 200 ml
Želatina bílá plátky 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu necháme namáčet ve vlažné vodě.
  2. Mezitím připravíme sirup smícháním cukru s 50ml vody. Víno krátce cca 2min povaříme, přidáme sirup a vymačkanou želatinu a mícháme dokud se nerozpustí.
  3. Fíky podélně nakrájíme na kousky, kuličky hroznového vína rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka.
  4. Když želatina začne houstnout, rozdělíme polovinu ovoce do misek, zalijeme polovinou želatiny a necháme mírně ztuhnout v lednici. Poté doplníme zbytkem ovoce a želatiny, vrátíme do lednice a chladíme min. 2 hodiny.
  5. Podáváme studené.