Aspik z růžového vína s fíky
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Fíky čerstvé |
100 g |
Hroznové víno |
50 g |
Víno růžové |
200 ml |
Želatina bílá plátky |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Želatinu necháme namáčet ve vlažné vodě.
- Mezitím připravíme sirup smícháním cukru s 50ml vody. Víno krátce cca 2min povaříme, přidáme sirup a vymačkanou želatinu a mícháme dokud se nerozpustí.
- Fíky podélně nakrájíme na kousky, kuličky hroznového vína rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka.
- Když želatina začne houstnout, rozdělíme polovinu ovoce do misek, zalijeme polovinou želatiny a necháme mírně ztuhnout v lednici. Poté doplníme zbytkem ovoce a želatiny, vrátíme do lednice a chladíme min. 2 hodiny.
- Podáváme studené.