Kuře po plzeňsku
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hrozinky |
30 g |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kuře rozpůlíme, osolíme a opepříme. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle dozlatova a přidáme půlky kuřete. Opečeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
- Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme žemlí namočenou v pivě, provaříme a procedíme na kuře. Nakonec přidáme rozinky a vše podusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami.