Kuře po plzeňsku

Ingredience


Cibule 100 g
Hrozinky 30 g
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kuře rozpůlíme, osolíme a opepříme. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle dozlatova a přidáme půlky kuřete. Opečeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  2. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme žemlí namočenou v pivě, provaříme a procedíme na kuře. Nakonec přidáme rozinky a vše podusíme.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.