Kuře pečené po maďarsku

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1200 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Rajčata 2 ks
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme a opečeme na tuku dorůžova. Dáme do mísy a přikryjeme.
  2. V tuku z kuřete mírně osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Přisypeme papriku a přidáme nakrájenou zelenou papriku a rajčata. Vše promícháme, chvíli podusíme a potom vložíme porce kuřete a dodusíme doměkka.