Kuře pečené po maďarsku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1200 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme a opečeme na tuku dorůžova. Dáme do mísy a přikryjeme.
- V tuku z kuřete mírně osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Přisypeme papriku a přidáme nakrájenou zelenou papriku a rajčata. Vše promícháme, chvíli podusíme a potom vložíme porce kuřete a dodusíme doměkka.