Tuňák na niceský způsob

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Fazole bílé 170 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 1 hrst
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata Cherry 12 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák obecný 600 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Doměkka uvaříme fazole v osolené vodě. Slijeme, opláchneme ve studené vodě a dáme stranou.
  2. Steaky z tuňáka potřeme z obou stran olejem a okořeníme.
  3. Rozpálíme v pánvi olej a zprudka steaky z obou stran osmažíme.
  4. Zmírníme teplotu a 2 minuty z obou stran smažíme, dokud nezhnědne.
  5. Dáme stranou.
  6. Na zbytku oleje smažíme minutu kapii, přidáme fazole, rozpůlená cherry rajčata a olivy a necháme prohřát.
  7. Odstavíme a zalijeme zeleninu octem.
  8. Podáváme steaky se zeleninovou směsí, ozdobené petrželkou.