Tuňák na niceský způsob
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Fazole bílé |
170 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
1 hrst |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata Cherry |
12 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák obecný |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Doměkka uvaříme fazole v osolené vodě. Slijeme, opláchneme ve studené vodě a dáme stranou.
- Steaky z tuňáka potřeme z obou stran olejem a okořeníme.
- Rozpálíme v pánvi olej a zprudka steaky z obou stran osmažíme.
- Zmírníme teplotu a 2 minuty z obou stran smažíme, dokud nezhnědne.
- Dáme stranou.
- Na zbytku oleje smažíme minutu kapii, přidáme fazole, rozpůlená cherry rajčata a olivy a necháme prohřát.
- Odstavíme a zalijeme zeleninu octem.
- Podáváme steaky se zeleninovou směsí, ozdobené petrželkou.