Paštika ze zajíce
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Játra vepřová |
100 g |
Martell cognac |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paštikové koření |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
0.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
200 g |
Zaječí maso |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové koření.
- Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí, povrch pokryjeme slaninou, uzavřeme nebo zakryjeme alobalem.
- V troubě vaříme ve vodní lázni asi hodinu. Necháme vychladnout. Vyklopíme a nakrájíme na plátky.