Paštika ze zajíce

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 1 ks
Játra vepřová 100 g
Martell cognac 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paštikové koření 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 0.5 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 200 g
Zaječí maso 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové koření.
  2. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí, povrch pokryjeme slaninou, uzavřeme nebo zakryjeme alobalem.
  3. V troubě vaříme ve vodní lázni asi hodinu. Necháme vychladnout. Vyklopíme a nakrájíme na plátky.