Fazole nakyselo
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
500 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole důkladně propláchneme vlažnou vodou a necháme 4 hodiny máčet ve studené vodě.
- Pak je dolijeme vodou a zvolna vaříme, dokud nezměknou.
- Osmažíme na sádle nakrájenou cibuli a vmícháme ji do fazolí. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a necháme chvilku povařit.
- Hotové fazole podáváme s kyselou okurkou.