Celer smažený v sýrovém těstíčku
Ingredience
Celer bulvový |
400 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej stolní |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po vychladnutí jej nakrájíme na plátky.
- Na stejné plátky nakrájíme sýr a s plátky celeru jej spíchneme párátkem. Osolíme a namáčíme do těstíčka z vajec, mouky a mléka. Smažíme v horkém oleji.