Pečená treska s bylinkovou krustou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
25 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
75 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
750 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jako směs bylinek použijeme např. bazalku, pažitku, tymián a petrželku. Nasekáme je najemno a smícháme se změklým máslem, česnekem a strouhankou. Ochutíme solí, pepřem a přidáme šťávu vylisovanou z 1/4 citronu.
- Ze vzniklé hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice.
- Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté na rybu poklademe tenké plátky směsi bylinek, vložíme do rozpálené trouby nebo pod gril a zprudka zapečeme.