Pečená treska s bylinkovou krustou

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 25 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 75 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jako směs bylinek použijeme např. bazalku, pažitku, tymián a petrželku. Nasekáme je najemno a smícháme se změklým máslem, česnekem a strouhankou. Ochutíme solí, pepřem a přidáme šťávu vylisovanou z 1/4 citronu.
  2. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice.
  3. Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté na rybu poklademe tenké plátky směsi bylinek, vložíme do rozpálené trouby nebo pod gril a zprudka zapečeme.