Lahůdková paštika ze zvěřiny
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Játra husí |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
0.125 dl |
Paštikové koření |
1 špetka |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Srnčí plec |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Dvě třetiny masa upečeme na másle.
- Necháme vychladnout a umeleme se zbytkem syrového masa, játry, slaninou, houskou namočenou do mléka a vymačkanou.
- Jemně umletou směs smícháme se žloutky, žampiónem pokrájeným na drobno vínem nebo rumem, solí a dle chuti paštikovým kořením.
- Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí zakryjeme slaninou, přiklopíme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.
- Necháme vychladnout a nakrájíme.