Lahůdková paštika ze zvěřiny

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Játra husí 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 0.125 dl
Paštikové koření 1 špetka
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Srnčí plec 400 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dvě třetiny masa upečeme na másle.
  2. Necháme vychladnout a umeleme se zbytkem syrového masa, játry, slaninou, houskou namočenou do mléka a vymačkanou.
  3. Jemně umletou směs smícháme se žloutky, žampiónem pokrájeným na drobno vínem nebo rumem, solí a dle chuti paštikovým kořením.
  4. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí zakryjeme slaninou, přiklopíme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.
  5. Necháme vychladnout a nakrájíme.