Treska po burgundsku
Ingredience
Anglická slanina |
170 g |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibule sterilovaná |
120 g |
Filé z aljašské tresky |
540 g |
Máslo čerstvé |
45 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno červené |
455 ml |
Vývar rybí |
285 ml |
Žampiony čerstvé |
170 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme omáčku - rozpálíme v hrnci lžíci oleje a 15g másla, přidáme nakrájenou cibuli, 55g nakrájené slaniny, nakrájené žampiony a 15 minut smažíme. Poprášíme moukou a minutu smažíme.
- Přilijeme červené víno a vývar, přidáme bylinky, pepř a 30 minut za občasného míchání dusíme.
- Nakládané cibulky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Necháme okapat a zbavíme slupky.
- V další pánvi rozpálíme zbytek oleje a 15g másla a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme zbytek slaniny a smažíme dokřupava. Odstavíme.
- Nakrájené rybí maso na kostičky minutu smažíme ze všech stran.
- Rozpálíme zbytek másla a smažíme 3 minuty žampiony v celku.
- Omáčku nalijeme do hrnce, přidáme cibulku a slaninu a 10 minut povaříme.
- Přidáme tresčí maso a žampiony a vaříme, dokud není maso hotové.
- Ozdobíme petrželkou a podáváme.