Treska po burgundsku

Ingredience


Anglická slanina 170 g
Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Cibule sterilovaná 120 g
Filé z aljašské tresky 540 g
Máslo čerstvé 45 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Tymián čerstvý 1 ks
Víno červené 455 ml
Vývar rybí 285 ml
Žampiony čerstvé 170 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme omáčku - rozpálíme v hrnci lžíci oleje a 15g másla, přidáme nakrájenou cibuli, 55g nakrájené slaniny, nakrájené žampiony a 15 minut smažíme. Poprášíme moukou a minutu smažíme.
  2. Přilijeme červené víno a vývar, přidáme bylinky, pepř a 30 minut za občasného míchání dusíme.
  3. Nakládané cibulky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Necháme okapat a zbavíme slupky.
  4. V další pánvi rozpálíme zbytek oleje a 15g másla a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme zbytek slaniny a smažíme dokřupava. Odstavíme.
  5. Nakrájené rybí maso na kostičky minutu smažíme ze všech stran.
  6. Rozpálíme zbytek másla a smažíme 3 minuty žampiony v celku.
  7. Omáčku nalijeme do hrnce, přidáme cibulku a slaninu a 10 minut povaříme.
  8. Přidáme tresčí maso a žampiony a vaříme, dokud není maso hotové.
  9. Ozdobíme petrželkou a podáváme.