Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem
Ingredience
Filé z mečouna |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
55 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření.
- Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut.
- Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem.
- Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit.
- Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké.
- Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme.
- Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.