Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem

Ingredience


Filé z mečouna 2 ks
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetka 2 ks
Máslo čerstvé 55 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření.
  2. Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut.
  3. Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem.
  4. Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit.
  5. Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké.
  6. Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme.
  7. Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.