Kapustové karbanátky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kapusta hlávková 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu omyjeme, rozkrojíme a odstraníme košťál.
  2. Dáme vařit do osolené vroucí vody asi na 5 minut. Pak kapustu z vody vyjmeme a nasekáme najemno.
  3. Vložíme nasekanou kapustu do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme vejce, utřený česnek, mouku, strouhanku a dobře promícháme. (Lze také přidat najemno nakrájený nebo rezemletý uzený bůček či klobásu.)
  4. Tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
  5. Smažíme pozvolna v horkém tuku po obou stranách.