Kapustové karbanátky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu omyjeme, rozkrojíme a odstraníme košťál.
- Dáme vařit do osolené vroucí vody asi na 5 minut. Pak kapustu z vody vyjmeme a nasekáme najemno.
- Vložíme nasekanou kapustu do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme vejce, utřený česnek, mouku, strouhanku a dobře promícháme. (Lze také přidat najemno nakrájený nebo rezemletý uzený bůček či klobásu.)
- Tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
- Smažíme pozvolna v horkém tuku po obou stranách.