Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
1 krajíc |
Cukr krupice |
1 špetka |
Maso mleté - mix |
455 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
55 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno červené |
200 ml |
Voda pitná |
285 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.
- Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.
- Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.
- V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.
- Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
- Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.
- Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.