Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 3 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 1 krajíc
Cukr krupice 1 špetka
Maso mleté - mix 455 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 55 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Víno červené 200 ml
Voda pitná 285 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.
  2. Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.
  3. Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.
  4. V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.
  5. Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
  6. Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.
  7. Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.