Čočka na kyselo
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Čočka jedlá |
500 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku přebereme a dobře propláchneme. Necháme máčet ve studené vodě asi 3 hodiny.
- Pak ji v téže vodě pozvolna vaříme doměkka. Přidáme 1 bobkový list.
- Připravíme si jíšku tak, že rozpustíme na pánvičce máslo, přidáme mouku a dorůžova osmahneme.
- Na jíšku scedíme vodu z uvařené čočky, promícháme a necháme krátce povařit. Přidáme čočku a dovaříme.
- Čočku osolíme, přilijeme ocet a dochutíme cukrem. Vyjmeme bobkový list.