Čočka na kyselo

Čočka na kyselo - obrázek

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Čočka jedlá 500 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku přebereme a dobře propláchneme. Necháme máčet ve studené vodě asi 3 hodiny.
  2. Pak ji v téže vodě pozvolna vaříme doměkka. Přidáme 1 bobkový list.
  3. Připravíme si jíšku tak, že rozpustíme na pánvičce máslo, přidáme mouku a dorůžova osmahneme.
  4. Na jíšku scedíme vodu z uvařené čočky, promícháme a necháme krátce povařit. Přidáme čočku a dovaříme.
  5. Čočku osolíme, přilijeme ocet a dochutíme cukrem. Vyjmeme bobkový list.