Nákyp ze špenátu s houbami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Strouhanka |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
120 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 190C.
- Špenát nakrájíme nahrubo, spaříme vroucí vodou a necháme zvadnout. Scedíme, necháme trochu vychladnout a vodu vymačkáme.
- V kastrolu rozpálíme olej a dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrcený česnek a na tenké plátky nakrájené houby. Zakápneme trochou oleje a směs podusíme, dokud houby nejsou vláčné. Poté vmícháme špenát, ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
- Směs promícháme s rozšlehanými vejci a polovinou jemně nastrouhaného parmazánu. Přemístíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posypeme strouhankou, zbylým parmazánem, zakápneme olejem a pečeme cca 20min dokřupava.
- Ihned podáváme.