Nákyp ze špenátu s houbami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 300 g
Strouhanka 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 120 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 190C.
  2. Špenát nakrájíme nahrubo, spaříme vroucí vodou a necháme zvadnout. Scedíme, necháme trochu vychladnout a vodu vymačkáme.
  3. V kastrolu rozpálíme olej a dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrcený česnek a na tenké plátky nakrájené houby. Zakápneme trochou oleje a směs podusíme, dokud houby nejsou vláčné. Poté vmícháme špenát, ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
  4. Směs promícháme s rozšlehanými vejci a polovinou jemně nastrouhaného parmazánu. Přemístíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posypeme strouhankou, zbylým parmazánem, zakápneme olejem a pečeme cca 20min dokřupava.
  5. Ihned podáváme.