Dušený králík s olivami a cibulí
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
225 g |
Králičí maso |
750 g |
Olej olivový |
75 ml |
Olivy černé |
66 g |
Oregano sušené |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
375 ml |
Vývar drůbeží |
175 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme v míse králičí maso, víno, oregano a bobkové listy. Přiklopíme a dáme do lednice přes noc marinovat.
- Vyndáme králičí maso a marinádu uchováme.
- Na 175 stupňů předehřejeme troubu. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran maso a dáme do zapékací mísy.
- Osmahneme v pánvi nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku a 2 minuty smažíme za stálého míchání. Přilijeme vývar a marinádu a přivedeme k varu.
- Přelijeme vzniklou šťávou králičí maso, přidáme olivy, osolíme a opepříme.
- Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut pečeme, dokud není maso měkké.
- Ozdobíme oreganem a podáváme.