Dušený králík s olivami a cibulí

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Česnek 6 stroužek
Cibule 225 g
Králičí maso 750 g
Olej olivový 75 ml
Olivy černé 66 g
Oregano sušené 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 375 ml
Vývar drůbeží 175 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme v míse králičí maso, víno, oregano a bobkové listy. Přiklopíme a dáme do lednice přes noc marinovat.
  2. Vyndáme králičí maso a marinádu uchováme.
  3. Na 175 stupňů předehřejeme troubu. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran maso a dáme do zapékací mísy.
  4. Osmahneme v pánvi nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku a 2 minuty smažíme za stálého míchání. Přilijeme vývar a marinádu a přivedeme k varu.
  5. Přelijeme vzniklou šťávou králičí maso, přidáme olivy, osolíme a opepříme.
  6. Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut pečeme, dokud není maso měkké.
  7. Ozdobíme oreganem a podáváme.