Vlahý salát z kuřete a rýžových nudlí
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Brokolice |
200 g |
Česnek |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
3 ks |
Kuřecí prsa |
400 g |
Nudle rýžové |
130 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 kávová lžička |
Řeřicha |
50 g |
Špenát listový čerstvý |
50 g |
Vývar drůbeží |
1 l |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj nastrouhaný zázvor, drcený česnek, lžičku sójové omáčky a bílou část cibulek. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, okurku bez semínek nakrájenou na nudličky, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme cca 10min. Poté maso spolu s okurkami vyjmeme děrovanou naběračkou a uchováme teplé.
- Vývar přecedíme, vrátíme zpět do hrnce, vložíme nudle, nakrájenou brokolici, zakryjeme a na mírném ohni cca 5min provaříme. Scedíme a hrnek vývaru smícháme s kuřecím masem.
- Na talíře rozložíme špenátové a řeřichové lístky, přidáme nudle, maso a zeleninu. Posypeme najemno nakrájenou zelenou částí cibulek a přelijeme zálivou smíchanou ze zbytku sójové omáčky, obou druhů oleje a octa.