Vlahý salát z kuřete a rýžových nudlí

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Brokolice 200 g
Česnek 1 kávová lžička
Cibulka jarní 3 ks
Kuřecí prsa 400 g
Nudle rýžové 130 g
Okurka salátová 1 ks
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 kávová lžička
Řeřicha 50 g
Špenát listový čerstvý 50 g
Vývar drůbeží 1 l
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj nastrouhaný zázvor, drcený česnek, lžičku sójové omáčky a bílou část cibulek. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, okurku bez semínek nakrájenou na nudličky, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme cca 10min. Poté maso spolu s okurkami vyjmeme děrovanou naběračkou a uchováme teplé.
  2. Vývar přecedíme, vrátíme zpět do hrnce, vložíme nudle, nakrájenou brokolici, zakryjeme a na mírném ohni cca 5min provaříme. Scedíme a hrnek vývaru smícháme s kuřecím masem.
  3. Na talíře rozložíme špenátové a řeřichové lístky, přidáme nudle, maso a zeleninu. Posypeme najemno nakrájenou zelenou částí cibulek a přelijeme zálivou smíchanou ze zbytku sójové omáčky, obou druhů oleje a octa.