Španělské kuře s klobásou chorizo
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Klobása Dunajská |
75 g |
Kuřecí stehna |
600 g |
Martini bianco |
50 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
50 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do teflonové pánve dáme kuřecí stehna a bez oleje smažíme 8 minut dozlatova. Obracíme, poté vyndáme a dáme stranou.
- Ve stejné pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme kuřecí maso, mletou papriku, vermut, rajčata, bobkový list a pomerančovou kůru.
- Přivedeme směs k varu, zmírníme teplotu a dusíme 40 minut pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme.
- Přidáme klobásu a olivy a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme a podáváme.