Španělské kuře s klobásou chorizo

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Klobása Dunajská 75 g
Kuřecí stehna 600 g
Martini bianco 50 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 50 g
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do teflonové pánve dáme kuřecí stehna a bez oleje smažíme 8 minut dozlatova. Obracíme, poté vyndáme a dáme stranou.
  2. Ve stejné pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  3. Přidáme kuřecí maso, mletou papriku, vermut, rajčata, bobkový list a pomerančovou kůru.
  4. Přivedeme směs k varu, zmírníme teplotu a dusíme 40 minut pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme.
  5. Přidáme klobásu a olivy a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme a podáváme.