Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku
Ingredience
Brambory |
750 g |
Celer bulvový |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Džus jablečný |
300 ml |
Játra jehněčí |
200 g |
Jehněčí kotlety |
600 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 155 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
- V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme.
- Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran.
- Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru.
- Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor.
- Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem.
- Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké.
- Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou.