Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku

Ingredience


Brambory 750 g
Celer bulvový 2 ks
Cibule 1 ks
Džus jablečný 300 ml
Játra jehněčí 200 g
Jehněčí kotlety 600 g
Majoránka 1 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
  2. V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme.
  3. Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran.
  4. Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru.
  5. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor.
  6. Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem.
  7. Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké.
  8. Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou.