Donova paella
Ingredience
Ančovičky konzervované |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Mořské plody mix |
150 g |
Olej olivový |
125 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
500 g |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí vývar se šafránem přivedeme k varu a odstavíme.
- Olej rozpálíme ve velké pánvi, osmahneme kuřecí plátky dozlatova, vyndáme z pánve a rozřízneme podélně na tři kusy.
- Ve stejné pánvi osmahneme česnek a papriku, dokud nezměknou. Přidáme omytou rýži a 4 minuty vaříme.
- Zalijeme horkým vývarem se šafránem.
- Když začne rýže bublat, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme.
- Poté ozdobíme rýží kuřetem, ančovičkami, rajčaty a hrachovými lusky a posypeme mořskými plody. Mořské plody se musí vařit společně s rýží, dodají správnou chuť.
- Jeli třeba, přilijeme vývar. Přiklopíme a vaříme 25 minut, dokud není rýže měkká.