Donova paella

Ingredience


Ančovičky konzervované 1 ks
Česnek 2 stroužek
Fazolové lusky zelené 150 g
Kuřecí prsa 500 g
Mořské plody mix 150 g
Olej olivový 125 ml
Paprika červená 1 ks
Rajčata 2 ks
Rýže loupaná 500 g
Šafrán 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí vývar se šafránem přivedeme k varu a odstavíme.
  2. Olej rozpálíme ve velké pánvi, osmahneme kuřecí plátky dozlatova, vyndáme z pánve a rozřízneme podélně na tři kusy.
  3. Ve stejné pánvi osmahneme česnek a papriku, dokud nezměknou. Přidáme omytou rýži a 4 minuty vaříme.
  4. Zalijeme horkým vývarem se šafránem.
  5. Když začne rýže bublat, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme.
  6. Poté ozdobíme rýží kuřetem, ančovičkami, rajčaty a hrachovými lusky a posypeme mořskými plody. Mořské plody se musí vařit společně s rýží, dodají správnou chuť.
  7. Jeli třeba, přilijeme vývar. Přiklopíme a vaříme 25 minut, dokud není rýže měkká.